Voorwoord

Op naar 2018!
De dynamiek is voelbaar in de stad, de wijken en de dorpen. De focus van dit college lag en ligt op vooruitgang. De horizon is oneindig als we samen durven te dromen. Dat hebben we vertaald in het Verhaal van Breda: Breda, internationaal knooppunt in Europa. Met alle economische voordelen die dat met zich meebrengt. Breda, een groene en leefbare stad. Breda, stad van bijzondere en gewone ontmoetingen. Gastvrij, sfeervol en een thuis voor een grote diversiteit aan mensen. Daar zijn we naar op weg. Dat doen we door te initiëren, te inspireren, samen te werken, te realiseren en door ambitie te tonen. In 2017 en 2018 maken we af wat we met elkaar en met u hebben afgesproken. Onze focus ligt daarbij steeds op een stad vol innovatie, een sterke, vitale en sociale stad, een economische sterke stad met een sterke basis.
Financieel is Breda gezond. Een solide en verantwoord financieel beleid is de basis voor deze Voorjaarsnota. Zo kunnen we ook in financieel mindere tijden ambities en initiatieven blijven realiseren.
We maken keuzes en formuleren nieuwe ambities. We bewegen mee op de dynamiek in de stad en de dorpen. We omarmen mooie initiatieven en we werken graag met u samen om Breda nog mooier, beter en sterker te maken. Lef en partnerschap staan voorop. Met oog voor de zorgen en onzekerheden over onze samenleving die bij veel mensen leven. Iedereen in Breda doet mee en telt mee.